fbpx

Ne kezdj el foglalkozni a narancsbőr kezelésével, mielőtt nem olvasod el ezt a cikksorozatot! 1. rész

Milliók rémálma, és nem csak egy bizonyos kor után. Elsősorban a nők az áldozatai, de manapság már a férfiak testén is fel-feltűnik imitt-amott. Igen, mindenki kitalálta, a narancsbőrről van szó, vagy más néven a cellulitról.

A comján a húst összeszorító nő, fehér alsóneműben.
A cellulit egy olyan esztétikai bőrprobléma, mely a nők több mint 90%-nak keseríti meg az életét.

Mielőtt belevágnánk ebbe a sokak által ismert, és sokak számára kényes kérdés elemzésébe, tisztázzunk egy félreértést, mely a cellulit-cellulitis elnevezések körül alakult ki. A narancsbőr=cellulit. A cellulitis=egy bakteriális fertőzés által előidézett bőrgyulladás. Vagyis cellulit nem egyenlő a cellulitisszel!

A cellulit elsősorban a nőket érinti

Mi, tehát a cellulittal fogunk most foglalkozni, már csak azért is, mert közeledik a tavasz, amikor is egyre nagyobb testfelületet mutatunk meg magunkból másoknak. Mivel világunkban a szépségideálhoz ma már nem tartozik hozzá a lágyan domborodó és ne adj Isten, kicsit fodros bőrfelszín látványa, ezért aztán a női társadalom nagy része ádáz küzdelembe kezd a cellulit okozta esztétikai hibák felszámolásáért. Állítólag a serdülőkoron átesett nők több, mint 90%-át érinti, és főleg a combok és a fenék, a karok azok testrészek, ahol találkozhatunk velük.

Combját összefogó nő, mutatja a cellulitot a bőrén.
A serdülőkor után alig akad nő, akinek ne gyűlne meg vele a baja.

Cellulit – mit tisztelhetünk benne? Hogyan alakul ki?

A cellulit nem más, mint a szervezetünk védelmi mechanizmusainak egyike, mely próbálja testünket megóvni a sok-sok méreganyagtól, amivel a nap minden órájában támadjuk őt ilyen-olyan módon. A testben fel nem használt cukrok zsírként halmozódnak fel és tárolódnak el. Ezek a sejtek megduzzadnak, és bőrfelszín közelébe tömörülnek.  
A cellulit kialakulásának másik oka, ha a vér-és a nyirokkeringés nem megfelelően működik a szervezetben. A hajszálereken keresztül több víz jut a sejtek közzé, azonban a visszaszívódás és az víz elszállítása nem megfelelő, ami ödémához vezet.

Ezeknek a folyamatoknak a hátterében lehetnek genetikai vagy hormonális okok, de nagymértékben felerősítheti a jelenséget a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás.

És itt el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol a probléma megoldásainak lehetőségeit találjuk akkor, amikor a cellulit megszüntetését tűzzük célul magunk el.

Egészen nyilvánvaló, hogy mivel a jelenség kialakulása több okra vezethető vissza, így a megszüntetésekor is összetett folyamat lesz.
Több oldalról kell támadni, hogy eredményeket érjünk el. Az is általános igazság, hogy minél hamarabb kezdjük el a cellulit felszámolását annak megjelenését követően, annál korábban érhetünk el jó eredményeket.

egy fekete fehér háttéren az egyik oldalon gyömülcsök, egészséges ételek, a másik oldalon fekete alapon sütemények, cukrok, csokoládé. Női kéz a narancs után nyúl.
A táplálkozási szokásaink megváltoztatása az egyik első és talán legfontosabb kihívás, egyben a leghatékonyabb ellenszerei is a cellulitnak.

A cellulit elleni küzdelem frontjai

Táplálkozás

Kézenfekvő és egyszerű tanács: alakítsuk át a táplálkozásunkat! Néhány egyszerű javaslatot kellene csupán betartanunk, igaz, ezeket folyamatosan, és az eredmény szépen, lassan kezd majd megmutatkozni.


1. Rendszeresség

 • Mindennek ritmusa van, ami él. Ezért mi is alakítsunk ki egy olyan táplálkozási ritmust mely leginkább megfelel az életstílusunknak!

2. Gyakoriság

 • Naponta legalább 5 alkalommal együnk, és lehetőleg addig a pontig, amikor úgy érezzük, még ehetnénk, de alapjában már elég is lenne az étel, melyet magunkhoz vettünk!

3. Az emésztés támogatása

 • Egyszerű, és talán nevetségesnek tűnő tanács, azonban több eredménye lehet, mint azt gondolnánk: lassan együnk, élvezzük az ízeket, forgassuk az ételt a szánkban, miközben legalább 40x rágjuk meg a falatokat. Az emésztés ugyanis a szájban kezdődik, a nyállal. A gyomrot felesleges munkára késztetjük, ha az előemésztés nem történt meg a szánkban.

4. Kis időkorlát

 • Lefekvés előtt két órával már semmiképpen ne fogyasszunk tartalmas, nehéz ételeket! Egy alma, sárgarépa, pár korty kefír… Ne terheljük le éjszakára az emésztőrendszerünket. Nem fog dolgozni, és félgőzzel, csak félmunkát fog végezni.
Üveg tálka, amelyből zöldségek, gyümölcsök futnak a levegőben.
Igyekezzünk a könnyen emészthető, egészséges zöldség, gyümölcs, hal kombinációt választani!

5. Az ételek fajtái és minősége

 • Inkább zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, rostdús ételeket fogyasszunk, lehetőség szerint olyan forrásból, melynek a tisztaságáról meggyőződtünk. Válasszuk a helyi termelők termékeit, például!

6. Vízfogyasztás

 • El sem hinnénk, hogy megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával milyen óriási szívességet tennénk a szervezetünknek, és nem csupán a cellulit miatt. Csak egy dolgot kell mérlegelni. A testünk 70%-a víz. Hogyan képzeljük, hogy képes jól üzemben tartani a szerveinket, ha nem kapja meg a számára nélkülözhetetlen alapanyagot, ami nem más, mint a VÍZ. Tehát, minimum napi két liter víz. Nem cola, nem gyümölcslé, nem kávé, VÍZ. Nyáron még több!
A napi két liter víz a legkisebb mennyiség. Ettől csak többet szabad!

Mely ételeket kerüljük?

 • finomított fehér liszt
 • finomított cukor
 • nagy mennyiségű só
 • alkohol
 • túl sok kávé
 • előre gyártott, csomagolt ételek
 • gyorséttermek ételei
 • mindenből a túl sok!

Általános javaslat: mindent csak szép fokozatosan.
Nem kell mind a hat tanácsot egyszerre bevezetni.
Csak annyit, ami komfortos! És amikor már a szokásunkká vált, akkor jöhet a következő!
Ezzel szépen, fokozatosan felépítjük azt a szokásrendszert, mely aztán nem csupán a cellulitra, de a közérzetünkre, és az általános egészségi állapotunkra is kifejezetten jó hatással lesz.

A cikkünk következő részében azt is megtudjuk, milyen gyógynövények segíthetik kívülről a cellulit elleni küzdelmet. Egy kis előzetesként megmutatjuk, a Krémmester készítményei közül mi melyeket ajánljuk!

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Az oldal tetejére

Kellemes Ünnepeket!

Figyelem!

A 2019. december 17. és 2020. január 05. között leadott megrendeléseket csak a január 06-ával kezdődő héten tudjuk teljesíteni!