fbpx

Járványok idején teafaolaj mindig legyen otthon!

A teafaolajok a természet patikájának egyik leghatékonyabb termékei. Első használatukról Ausztráliából maradtak ránk feljegyzések. A teafaolaj a Melaleuca Alternifloria nevű növényből származik, amely Ausztrália egyes részein őshonos. Nevét onnan kapta, hogy Cook kapitány, aki a 17. században Angliából vitorlázott a kontinensre a levelekből teát készíttetett. Meglátása szerint ez a főzet jó hatással volt a legénység egészégére, amikor azok sokat szenvedtek a friss gyümölcs és friss zöldség hiánya miatt kialakult skorbuttól.

Teafalevelek között teafaolaj, kis üvegcsében, pipettával zsákvászon háttérrel.
A teafa olajat nem a teacserje leveleiből állítják elő. Olvasd el, miért lett mégis ez a neve!

Teafaolaj-termelés mentesített a katonai szolgálat alól

Ausztráliában több mint 300 különféle teafa található, de ezek közül csak egyet használnak az olaj előállításához, amely ma világhírű.
A teafaolaj először az első világháborúban, a 20. század elején került előtérbe, amikor azt látták, hogy az ausztrál katonák olajat használnak fertőzéseik kezelésére.Ezek a kezelések nagyon eredményesek voltak, a második világháború alatt a teafaolaj-termelőket mentesítették az ausztráliai nemzeti szolgálat alól, mivel az ő hozzájárulásuk a háborúhoz az volt, hogy teafaolajat állítottak elő csapataiknak.

A teafaolaj nagyon erős hatóanyagai miatt csak külsőleg alkalmazható

A teafa olajnak számos fantasztikus tulajdonsága van,kiválóan alkalmas sokféle panasz enyhítésére. Ezek mind külsőleges felhasználásúak, mivel a teafaolajat nem szabad belsőleg alkalmazni. Kimutatták, hogy a teafaolaj hatékony a gombák, baktériumok és vírusok ellen. Esszenciális olajként gőz- vagy vízdesztillációval extrahálják a teafa leveleiből és ágaiból.

A teafaolaj számos vegyületet tartalmaz, beleértve a terpineneket, amelyekről kimutatták, hogy elpusztítanak bizonyos baktériumokat és gombákat. Növelik a fehérvérsejtek aktivitását, amelyek elősegítik a baktériumok és más idegen betolakodók elleni küzdelmet. Ezek a csíraölő tulajdonságok teszik a teafaolajat értékes természetes gyógyszerré a baktériumok és gombák kezelésében, a fertőzések megelőzésére és a gyógyulás elősegítésére.

Sok apró, különböző színű olajjal töltött  üvegcse tealevelekkel körbevéve, deszka háttér előtt.
Az olaj vízfehér folyadék vagy halványsárga-zöld. Friss, fűszeres és kissé fű illatú.

A teafaolaj és az ízületi gyulladás

Az „ízületi gyulladás” kifejezés egynél több reumás betegségből álló csoport tüneteire utal. Az ízületi gyulladást gyakran az ízületek porcának romlása okozza. Ezen betegségek tünetei között szerepel az ízületek fájdalma, merevsége és duzzanata, mely a test más részeire is hatással lehet. Csontokra, izmokra, inakra és szalagokra.

A teafaolaj nagyon jó az ízületi gyulladás kezelésében, mivel képes áthatolni és érzékenyíteni az irritált idegvégződéseket. A különféle ízületi gyulladások (rheumatoid arthritis, osteoarthritis stb.) által okozott fájdalom enyhítésére készítsd el a következő tinktúrát: 18 csepp teafaolajat 1/8 csésze mandulaolajjal keverj össze, helyezd egy sötét üvegbe. Napi kétszer-négyszer helyileg masszírozd el a folyadékot az érintett testfelületen, miután alaposan összeráztad az olajakat.

2-3 csepp teafaolaj meleg fürdőbe helyezése szintén remek módja az ízületi gyulladáshoz kapcsolódó ízületi fájdalmak enyhítésének.

A teafaolaj felhasználási területei

1. Kézi fertőtlenítő
A teafaolaj ideális természetes kéztisztítószer lehet. A tanulmányok kimutatták, hogy számos olyan baktériumot képes elpusztítani, amely felelős a betegségek kiváltásáért!

Pipettából olajat csöpögtető női kéz.
A teafaolajat bátran használhatod a rovarok elriasztására is.

2. Rovarriasztó
A teafaolaj segíthet a bosszantó rovarok távol tartásában. Az egyik tanulmány szerint a teafaolajjal való kezelés után 24 órával a teheneket 61% -kal kevesebb légy támadta meg, mint a teafaolajjal nem kezelt teheneket. Egy kémcsőben végzett tanulmány kimutatta, hogy a teafaolaj nagyobb képességgel rendelkezik a szúnyogok riasztására, mint a DEET, amely a kereskedelemben használt rovarriasztók leggyakoribb hatóanyaga.

3. Természetes dezodor
A teafaolaj antibakteriális hatása elősegítheti az izzadtsággal összefüggő hónalj-szag mérséklését. Az izzadságnak önmagában nincsen szaga. Ha azonban az izzadságmirigyekből származó váladékok baktériumokkal kombinálódnak a bőrön, akkor közepesen erős vagy erős testszag keletkezik.
A teafaolaj baktériumok elleni küzdelmének hatására ez az olaj ideális természetes alternatívává válik a kereskedelemben alkalmazott dezodorok és izzadás gátlók helyettesítésére.

Egészen különleges illatával természetes dezodorként is használható a teafaolaj.

4. Fertőtlenítőszer kisebb vágásokra és horzsolásokra
A sérült bőr megkönnyíti a baktériumok bejutását a véráramba, ami fertőzéshez vezethet. A teafaolaj felhasználható kisebb vágások és horzsolások kezelésére és fertőtlenítésére.

TIPP
A vágást alaposan tisztítsd tiszta szappannal és vízzel!
Keverj össze egy csepp teafaolajat egy teáskanál kókuszdió-olajjal!
Vigyél fel egy kevés keveréket a sérülésre, és fedd le kötszerrel!
Ismételd meg ezt a folyamatot naponta egyszer vagy kétszer, amíg szükséges!

5. Gyorsítja a sebgyógyulást
A teafaolaj a fertőzések megelőzésén túl elősegítheti a sebgyógyulást azáltal, hogy csökkenti a gyulladást és növeli a fehérvérsejtek aktivitását. Néhány csepp teafaolajat adhatunk a sebek újrakötözéséhez.

7. Segít megszabadulni a körömgombától
A gombás körömfertőzések nagyon gyakoriak. Bár nem veszélyesek, de nagyon csúnyák is lehetnek. Vannak olyan gyógyszerek, amelyek kezelhetik a körömgombát, azonban néhány ember inkább a természetesebb megközelítést részesíti előnyben.

Ápolt női kéz körömhibával.
A teafaolaj segít eltűntetni a körömgombát.

Kimutatták, hogy a teafaolaj elősegíti a körömgombától való megszabadulást, ha önmagában vagy más természetes gyógymódokkal együtt alkalmazzák. Használható néhány csepp teafaolaj önmagában, vagy összekeverhető azonos mennyiségű kókuszdió-olajjal. Az alkalmazás után azonnal moss kezet!
Ezzel elkerülheted a gombák más területekre történő terjedését.
Noha a teafaolaj általában biztonságos felnőtt bőrén történő alkalmazás esetén, néhány esetben mégis kiválthat allergiás reakciókat.
A teafaolaj alkalmazása szintén nem biztonságos kisgyerekek és háziállatok számára.

Forrás: https://www.healthline.com/

A Krémmester ismeri az illóolajok hatékonyságát. A teafaolajat is több termékében alkalmazza. Ezek közül az UW Premium Sarokápolót cukorbetegek is örömmel használják, gyors hatása miatt.

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Az oldal tetejére

Kellemes Ünnepeket!

Figyelem!

A 2019. december 17. és 2020. január 05. között leadott megrendeléseket csak a január 06-ával kezdődő héten tudjuk teljesíteni!