Ingyenes szállítás 15.000 Ft rendelési összeg felett!
“Dinnye vagy”, ha megeszed a dinnyemagot?
Itt a dinnyeszezon, de mi most nem a nagyhasúról, hanem az apró fekete kis fickókról, a magocskákról szeretnénk ódákat zengeni. Hogy miért, mert megérdemlik, majd meglátod!
Dinnyemag: len(yel)ni vagy nem len(yel)ni, az itt a kérdés!
A válasz egyszerű és rövid: lenyelni! Mert nem, hogy káros lenne, de kifejezetten hasznos, még a szimpla dinnyeevés közben is. Azonban, ha megvannak a magad rituáléi a dinnyeevéshez, akkor semmiképpen nem akarunk leszoktatni erről, mert a dinnyemag fogyasztásának számos egyéb élvezetes módját ismerheted most meg.
A dinnyemag jótékony hatásai
- A dinnyemag tartalmazza csaknem az összes esszenciális aminósavat
- Bőven van benne vas, kalcium, cink
- Gazdag B-vitamin forrás
- Telítetlen zsírsav-készlete is óriási
Dinnyemagtea a “multifunkcionális” ital
A felsoroltak alapján többféle problémának a megoldását is támogathatja a dinnyemagból készült tea:
A veseműködés felturbózására a következőket csináljuk:
Fél liter vízben lassú forralással főzzünk 2 kanál görögdinnye magot tizenöt percig. Naponta fogyasszunk három csészével ebből a teából a fő étkezések között.
A cukorbetegek is főzhetnek maguknak dinnyemag teát
Kiváló vízhajtó, és áldásos hatásának következtében felgyorsítja az emésztést, beindítja és felpörgeti a fogyást!
Az akár forrón vagy hidegen is fogyasztható tea prosztatagyulladás megelőzésére és kezelésére is használják.
A dinnyemagtea nagyon hatásos magas vérnyomás esetén is!
A dinnyetea hozzávalói
– 5 evőkanál nyers görögdinnyemag – 1 liter hideg víz
Készítése:
Egy mozsárban törjük minél apróbbra a magokat, majd az aprított dinnyemagot hideg vízzel tegyük fel forrni!
Hagyjuk 45 percen át alacsony lángon gyöngyözni, majd szűrjük át a levet.
Naponta háromszor 1 pohárral fogyasszunk belőle!
Igazi csemege: a “dinnyemag-szotyi”
A dinnyemagokat alaposan mosd meg, majd egy papírtörlőn hagyd egy kicsit megszáradni.
Egy serpenyőt hevíts fel és kezd el folyamatos kevergetés közben pirítani a magokat. Akkor van kész, amikor a kis szemek elkezdenek kipattogni a serpenyőből.
Ezután egy csésze vízben oldd fel a kávéskanál sót, és öntsd a magokra! Kevergesd közepes lángon addig, amíg az összes víz el nem párolgot!
Hűtsd ki, és máris kész az egészséges csemege!
Ha téged is megleptek a cikkben olvasott információk, és hasznosnak is találtad őket, mutasd meg azokat másoknak is, hátha éppen valakinek éppen ezkre az információkra van szüksége!
Forrás: zöld újság, ripost, melodin.hu