fbpx

Az alakformáló masszázs – A nagy masszázsválasztó 5. rész

A masszázsfajták bemutatásában, a gyógymasszázs körébe tartozó három masszázsfajta után egy kicsit könnyedebb, (vagy nehezebb?) vizekre evezünk, hiszen az alakformáló masszázs bemutatása következik.

Női comb cellulit teszt
A cellulit mértékének megállapítására alkalmazzuk ezt a tesztet.

A mai kor embere, főleg, ha nő az illető, indokolatlanul sokat foglalkozik azzal, hogyan néz ki. Ez nagymértékben köszönhető a média által eltorzított testképnek, mely azt sugallja, csak akkor vagy értékes, ha a tested makulátlan, és tökéletesen megfelel a szépségipar által kialakított mércének.

Így aztán, megy a küzdelem a szépséges test megőrzéséért vagy visszaszerzéséért.
A most bemutatásra kerülő masszázsfajta értéke éppen az, hogy a szépség megőrzése és/vagy visszaállítása mellett jelentős pozitív hatást gyakorol a szervezet egészségének megőrzésére vagy visszaállítására az igen erős méregtelenítő hatása miatt.

Az alakformáló masszázs a cellulitmasszázs nevet kapta a köztudatban

A cellulitmasszázs egy speciális masszázstechnika, melynek egyes elemei erőteljesebbek, mint a svédasszázs, mivel a céljuk a zsírsejtek feltörése, összetörése, hogy a bennük tárolt méreganyagok a véráramba kerülve végre elhagyhassák a szervezetünket.

Női comb masszírozása
A cellulitmasszázs előkészítő fázisában az enyhébb, simító mozdulatok a jellemzőek.

A cellulitmasszázs jellegéből adódóan elsősorban a test bizonyos részeire lokalizálódik:

 • comb
 • has
 • fenék
 • karok

A narancsbőr kialakulásának hátterében egyrészt a nem megfelelő módon működő nyirokrendszer is állhat. De az okok sokrétűek, és sajnos össze is adódnak:

⦁ öröklött tényezők
⦁ mozgáshiány
⦁ helytelen táplálkozás
⦁ nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása
⦁ stressz
⦁ fogamzásgátló tabletták

Súlyfelesleg mutatása a hason
A helytelen táplálkozási szokások, a mozgásszegény életmód, az alacsony vízfogyasztás nagyon hamar plusz kilókban jelentkezhet.

Az előzőekben felsorolt tényezők miatt a méreganyagok mind a sejtekben és a sejtközötti térben halmozódnak fel, és ha a nyirokrendszer nem működik megfelelően, a salakanyagok felszaporodnak, és ez nagy mértékben rontja a sejtek anyagcseréjét, ami kihatással van az általános egészségi állapotra.

Hogyan zajlik egy alakformáló masszázskezelés?

masszázs kefe, mérőszalag
A masszázs kezelések elindításakor megtörténik a körtérfogatok lemérése a jövőbeni eredmények méréséhez.

Ahhoz, hogy a masszőr össze tudja állítani a masszázs menetét, szükséges felmérnie a kötőszövet állapotát, adottságait. Ahhoz, hogy hosszantartó eredményeket érjenek el, a masszőrnek tudnia kell a kliense táplálkozási szokásairól, életmódjáról, a folyadékbevitel mértékéről, betegségekről stb.
Ezt követően előkerül a centiméter, hogy a kiindulási állapot dokumentálva legyen a test körméreteiről.
Mivel a cellulit vagy alakformáló masszázs a zsírpárnák és a cellulit eltüntetésében, a bőr és a kötőszövet feszesítésében segít, ezért az eredmények centiméterekben mérhetőek.

Miben rejlik az alakformáló masszázs hatékonysága?

A masszázs során a zsírszövetek fellazulnak, ami megkönnyíti a szervezetünk számára a lebontásukat. A masszázs hatására a hajszálerek aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a szövetek hőmérséklete, és ezek a folyamatok mind azt szolgálják, hogy a sejtek anyagcseréje felgyorsuljon, a méreganyagok felszabaduljanak és kiürüljenek a véráramba.
Ezt a hatást lehet még fokozni azokkal a masszázskrémekkel, amelyekben a megfelelő hatóanyagok, gyógynövények szintén intenzívebbé képesek tenni a folyamatot. A bőr struktúrája visszanyeri fiatalságát, rugalmas és ragyogó lesz.

Tégelyből krémet magára kenő nő.
Nagyon sokat segíthet az eredmények elérésében a megfelelő összetételű masszászkrémek alkalmazása.

Melyek azok a hatóanyagok, amelyek felgyorsíthatják az alakformáló masszázs hatásait?


⦁ fahéj
⦁ koffein
⦁ zöldtea
⦁ paprikaolaj
⦁ rozmaring olaj

Szintén erősítheti a hatást a köpölyözés és a tekercselés.
A nyirokkeringés beindítása és a méreganyagok távozásának kellemes mellékhatása, hogy javul a közérzetünk, energikusabbak leszünk.

Összességében elmondhatjuk, hogy az alakformáló masszázsnak két nagyon fontos célja van:

 1. Az esztétikai cél a gödrök, dudorok és a petyhüdt bőr megszüntetése.
 2. Egészségügyi szempontból a méreganyagok kiürítése, a vér-, és nyirokkeringés serkentése.
  Az alakformáló masszázshoz hozzá kell szoktatni a bőrt és az izmokat, főleg azok esetében, akiknek gyengébb a kötöszöveti struktúrájuk. A kezdő bemelegítő, előkészítő fogásokat később erős, intenzív mozdulatok váltják fel, de egy képzett masszőr pontosan fel tudja mérni, hogy mikor, mennyit is bír el a vendég.

Az alakformáló masszázs végeredménye

A masszázst csak kúraszerűen érdemes alkalmazni, és bár a 10 alkalom az, melyet általában javasolnak, természetesen minden ember más és más. Vannak erősebb kötőszövettel rendelkező emberek, és vannak gyengébbel, mindenkinek máshogyan reagál a szervezete adott folyamatokra.

A végeredmény szemmel láthatóan selymesebb bőr, feszesebb testkontúr, egyenletesebb bőrfelszín.

A kezelés végére, amit ígérnek a masszőrök: selymesebb és simább, gödröcskéktől mentes bőr, és feszesebb testkontúr.
Az alapvető javaslat, mely mindenképpen elősegíti a kívánt hatás elérését:
A kezelés alatt és utána is, érdemes a folyadékfogyasztást megemelni napi 2-3 liter vízre. Növelni a testmozgást, ami akár rendszeres séta is lehet!

Ahogy mindenre, erre is igaz, hogy az alakformáláshoz kitartás, erőfeszítés és türelem kell. Akár hónapok kitartó munkája. Miután pedig elértük a kívánt eredményt, azon kell igyekeznünk, hogy ezek az eredmények megmaradjanak, vagyis az életmódváltást, melyet elindítottunk a masszázs ideje alatt, érdemes továbbra is fenntartani.

Kik nem vehetik igénybe az alakformáló masszázst?

Az alábbi felsorolás segít nekünk ebben:

 • várandós anyák
 • szoptató kismamák
 • idős emberek
 • daganatos betegek
 • érszűkület, visszér esetén
 • vérzékenységkor
 • legyengült szervezet számára szintén nem ajánlott

Az alakformáló masszázskezelésekre otthon is rásegíthetünk kicsit, megfelelő hatóanyag tartalmú krémek otthoni rendszeres használatával.
A Krémmester készletében az alábbi készítményeket ajánljuk ehhez:

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Az oldal tetejére

Kellemes Ünnepeket!

Figyelem!

A 2019. december 17. és 2020. január 05. között leadott megrendeléseket csak a január 06-ával kezdődő héten tudjuk teljesíteni!