fbpx

A thai masszázs – Nagy masszázsválasztó 6. rész

A masszázs a világ minden táján megtalálható, és ősidők óta alkalmazott természetes gyógyító módszer. Népszerűségének oka, hogy biztonságos, nincsenek mellékhatásai, nem mérgező és nem ártalmas az emberi szervezetre.
Ebben az írásban az egyik legnépszerűbb masszázsformát, a thai masszázst járjuk körbe a Nagy masszázsválasztó sorozatunkban.

Speciális masszázs fogások a thai masszázsban
A tradicionális thai masszázs, száraz masszázs, melyhez nem kell a ruházatot sem eltávolítani.


A Thaiföldről származó gyógyító masszázs gyökerei Indiában nyúlnak vissza.
A thai masszázs különösen nagy népszerűségnek örvend az egész világon.
Lényege, hogy a testet minden vonatkozásban visszavigye egy természetes egyensúlyi állapotba.
Ha, ugyanis egészségesek vagyunk, akkor az életenergia akadálytalanul áramlik az energiapályákon, a meridiánokban. Amikor bármilyen testi vagy lelki problémánk van, betegekké válunk, ez megzavarja az áramlást. Az energiák megrekednek. A thai masszázsnak éppen az az erőssége, hogy képes beindítani ezt az áramlást. Az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével az energiaáramlás ismét beindul.

 • Fokozni képes, a szervezet védekező erejét
 • Serkenti a vér- és nyirokkeringést
 • A fájdalmak, merevségek oldódnak
 • Rugalmas, laza, hajlékony állapotba kerülnek

A thai masszázs, tradicionálisan száraz masszázs

thai masszázs fogás
Az egy-másfél órás kezeléseknek meghatározott koreográfiája van.

A masszőrök nem elsősorban az izmokat, hanem az akupunktúrás pontokat ingerlik egy speciálisan kialakított pontnyomásos technikával. A masszázs során, mely másfél-két órát is igénybe vehet, egy sajátos rendben következő mozdulatokból áll, mely a lábujjaktól a fejtetőig minden testrészt bevon a masszázsba. A nyújtógyakorlatok sem az izmokat, hanem az energiapontokat stimulálják.

A masszőrök nemcsak tennyérrel és az ujjaikkal, hanem térddekl, talppal és könyökkel is masszíroznak. Ez nagyobb erőkifejtést tesz lehetővé, azonban ez mégsem eredményez kék-zöld foltokat a testen. Viszont egy rendkívül erős energianövekedést és könnyedséget ad.

A thai masszázs remek fájdalomcsillapító hatással bír

Az akupunktúrás pontokra ható masszázs elősegíti a teljes relaxációt. A vérkeringés és a nyirkokkeringés felgyorsul, több oxigén kerül a szervezetben, a bőr pórusai kitágulnak, a felgyorsult vérkeringés pedig kisöpri a méreganyagot. Bőrünk feszeszebbé és rugalmasabbá válik.
A fájdalomcsillapító hatás és az intenzív relaxáló hatás az akupunktúrás pontokat stimuláló mozdulatok endorfin termelő hatásának köszönhetőek.

thai masszázs fogások
Remek fájdalomcsillapítás és relaxált állapot érhető el a kezelésekkel.

A thai masszázs nagyon jó hatással van a csigolyákra. A porckorong, mely idővel veszít a rugalmasságából, a massázs hatására azonban szinte újjászületik, és az idegvégződések, melyeket az ellaposodott csigolyák nyomnak, szintén visszanyerik erejüket. Így a thai masszázs nagyszerűen alkalmazható ízületi- és csontfájdalmak esetében, gerincpanaszok enyhülnek vagy szűnnek meg rendszeres alkalmazást követően.
Természetesen a kúraszerű alkalmazásra kell gondolnunk ilyenkor.
A rendszeres alkalmazás jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére.

A thai masszázs változatai

Testmasszázs:
A masszázs a talajon elhelyezett matracon történik, könnyű, kényelmes ruhában, fekvő illetve ülő testhelyzetekben.

thai masszázs fogások
A lábujjaktól a fejünk búbjáig, minden akupunktúrás pont stimulálásra kerül.

Lábmasszázs:
A thai lábmasszázs nem azonos a hagyományos talpmasszázzsal, sok tekintetben eltér attól. A lábmasszázs fotelokban ülve történik. A talptól fölfelé haladva a vádlin keresztül az akupresszúrás pontok nyomásával jutnak el a térdig, de ezt követően a felső testet és a fejet is “átnyomkodják”. A talpon egy speciális pálcikával fokozza a nyomás hatását.

Thai olajos masszázs:
Ez a masszázsfajta később alakult ki. A koreográfia ugyanaz, ahogyan a test energiapontjait stimulálják, azonban a hatást különböző funkciójú illóolajokkal fokozzák. Ez lehet a vendég problémájának, vagy akár hangulatának megfelelően is összeválogatott.
Ebben az esetben az aromaterápiás hatás az, ami még hatékonyabbá teszik a kezeléseket. A legjobb hatást akkor érjük el, ha néhány óráig nem mossuk le magunkról a használt illóolajakat.

olajos thai masszázs

Thai herbál (gyógynövény-párás) masszázs:

Ebben az esetben egy külön erre a masszázsfajtára kifejlesztett eszközt, gyógynövény zsákocskákat használnak. A gyógynövények hatással vannak az idegekre, és az energiák irányítására is.
A zsákocskák fűszerekkel, gyógynövényekkel vannak tele, és forró gőzben melegítik fel őket. A párák behatolnak a bőr pórusaiba, és belélegzi őket a vendég, és ez a kettős hatás mind serkentőleg hat az eredményekre. A kis zsákocskákat a megfelelő testrészre szorítva csökkentheti az izomfájdalmakat, és frissítőleg hathat a vérkeringésre, felüdíti a bőrt.

Kinek ajánlott a thai masszázs?

 • stresszes életmód esetén
 • ülő munkát végzőknek
 • mozgásszegény életmódot folytatóknak
 • reumatikus és ízületi panaszok esetén
 • alvásproblémák esetén
 • sportolóknak
 • nehéz fizikai munkát végzőknek
 • valamint bárkinek általános megelőző, közérzetjavító kezelésként

Kinek nem ajánlott thai masszázs?

 • magas vérnyomás és szívelégtelenség esetén
 • súlyosabb visszértágulat fennállásakor
 • trombózisos megbetegedések esetén
 • epilepsziás betegeknek
 • terhesség idején
 • sebek, bőrgyógyászati problémák esetén
 • nyirokrendszeri problémák esetén
 • protézist viselőknek (pl. térd-, vagy csípőprotézis)
 • csonttörés, csontprotézis esetén
 • csontritkulásban szenvedőknek

Milyen termékeket ajánl a Krémmester a thai masszázshoz?

1 thought on “A thai masszázs – Nagy masszázsválasztó 6. rész”

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére

Kellemes Ünnepeket!

Figyelem!

A 2019. december 17. és 2020. január 05. között leadott megrendeléseket csak a január 06-ával kezdődő héten tudjuk teljesíteni!