fbpx

A shiatsu masszázs – A nagy masszázsválasztó 8. rész

A shiatsu masszázs egy viszonylag fiatal masszázsfajta, és bár a gyökerei a Hagyományos Kínai Gyógyászathoz nyúlnak vissza, ma mégis a japán masszázsfajták között tartjuk nyilván, mivel a modern japán mesterek a 19. század elején fejlesztették ki a ma ismert formájára. A fejlődésére hatással volt ezért a nyugati kultúra anatómiai tudása, a makrobiotikus szemlélet, mely szintén a keleti felfogást és a nyugati tudományos eredményeket kombinálja.

A masszász ruhában történik, így a szemérmesebb vendégek is nyugodtan igénybe vehetik.

A shiatsu masszázs holisztikusan tekint az emberre

A shiatsu masszázs során a terapeuta a test akupunktúrás pontjaira és az azokat összekötő energiapályákra, vagyis meridiánokra fókuszál. Az energiapontok gyógyulást elősegítő stimulálására itt nem a tűszúrás, hanem az érintés és nyomás szolgál.  Az ezeken a pontokon alkalmazott ujjnyomással nem a tünetekre hatnak, hanem az azok kialakulásához vezető okokat igyekeznek megszüntetni.Maga a shiatsu szó is ujjnyomást jelent, és „figyelmes érintés”-nek is nevezik. A terápia holisztikus szemléleten alapul, vagyis a test, a lélek, és a szellem egy egységként van kezelve  a terápia során. A kezelés beszélgetéssel kezdődik, melyben a shiatsu-gyógyász nem csupán a tünetekre kérdez rá, hanem a vendég különböző szinteken megjelenő energiarendszerét is feltérképezi.

A shiatsu masszázs során a terapeuta és a vendég egyenrangú partnerek.

A shiatsu masszázs jellemzői

A shiatsu masszázs felöltözve, kényelmes ruhában történik, ez meglehetős biztonságot nyújt azok számára, akik nem szeretnek idegenek előtt levetkőzni, vagy nem szeretik a ruha nélküli közvetlen érintést. A shiatsu terapeuták a masszázs során éreztetik a vendéggel, hogy egyenrangú partnerek, ahol a gyógyulás nem csupán a masszőr felelőssége, de mindkettejük erőfeszítéseire szükség van.A shiatsu masszázs valamennyi módszere fájdalommentes, ezért az egész kezelés kellemes élményt nyújt a vendég számára. A relaxált, nyugodt állapot szintén hozzájárul az egészség javulásához, mert aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszert. A kezelés az egész testet érinti, és azokat az akupunktúrás pontokat stimulálja, melyek a leghatékonyabban lesznek képesek támogatni a pozitív változást. A terápia kiegészülhet úgynevezett Do-in gyakorlatokkal, melyet a vendég otthon is végezhet önállóan az eredmény fokozása érdekébe, de kaphat életmódváltással és a helyes étkezéssel kapcsolatos tanácsokat is. A legjobb eredményeket 4-6 hetes kúraszerű kezelésekkel lehet elérni, melyek heti rendszerességgel zajlanak.

A DO-IN gyakorlatok megtanulásával a kliens otthon is folytathatja a terápiát.

A shiatsu masszázs terapeutái a shiatsu-gyógyászok

A nevük shiatsu –gyógyász.  Diplomájukat 750 órás képzésen szerzik meg. Az elméleti tudás mellett ugyancsak nagy hangsúlyt fektetnek a képzés során arra, hogy képesek legyenek az érintésekkel történő diagnosztizálás megtanulására, a terápia gyakorlására, valamint, hogy az egyes apró testi jeleknek mi a jelentése, és hogyan kell ezeknek megfelelően a leghatékonyabb energiaáramlás harmonizálást előidézni.

Lecsukott szemű nő.
A masszázs felér egy több órás alvással.

Mit szeretnek a shiatsu masszázs rajongói leginkább ebben a maszázsfajtában?

A shiatsu kezelés csendben történik. Nincs beszélgetés, nincs zene. A vendég a földön fekve kényelmes matracon pihen végig a kezelés alatt. Az egész kezelés egy nagyon intenzív kikapcsolódás, mely több órás alvással ér fel. Nem véletlen, hogy a stresszes problémákkal, alvászavarral küzdők nagyon szeretik ezt a masszázsfajtát. De emésztési problémákra is kiváló.  
Hatására az ízületek mozgásterjedelme nő, feloldja az izomletapadásokat, serkenti a nyirokkeringést és a vérkeringést. Felszabadítja a szöveti hormonokat, a hisztamint az izmokban, csillapítja a fájdalmat, elősegíti a kiválasztást, kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszert.  
A shiatsu masszázs szelíden oldja a gondolataink hatására észrevétlenül megjelenő feszültségeket a testben.
A shiatsu masszázs több szinten fejti ki a hatását, hiszen, amikor egy meridián pálya harmóniába kerül, akkor ennek több síkon érződik a pozitív hatása.

A shiatsu masszázs esetén a terapeuta nem használ ugyan krémet, de mi, azért otthonra bátran vásároljunk olyan kényeztető masszázsolajokat, melyek épp megfelelnek, fizikai, lelki állapotunknak.

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Az oldal tetejére

Kellemes Ünnepeket!

Figyelem!

A 2019. december 17. és 2020. január 05. között leadott megrendeléseket csak a január 06-ával kezdődő héten tudjuk teljesíteni!