fbpx

A masszázs akár műtétektől is megmenthet, de melyik való neked? Sorozatunkból megtudhatod! 1. rész

Alig bírsz kiegyenesedni, miután felálltál az íróasztal mellől? Rendszeresen fáj a fejed, és nem tudod az okát. Görcsösek az izmaid, fájnak, akadályoznak a normális napi életvitelben? Vagy “csak” egyszerűen stresszes vagy, szinte szétrobbansz a feszültségtől, mely nap, mint nap eltölt?

Fejfájós férfi
Talán hihetetlen, de egy rendszeres fejfájás hátterében is meghúzódhat egy folyamatos rossz testtartás.

Elárulunk egy titkot: elképzelhető, hogy a fent felsorolt problémák kezelésére egyszerű megoldást nyújtana egy jól kiválasztott, az életedbe rendszeresen beépített masszázs.

Igen ám, de melyik masszázs a neked való?
Mi alapján válassz?
Erre ad egyszerű és gyorsan áttekinthető szempontokat a Krémmester legújabb sorozata.
Ha követed írásainkat, garantáltan profi módon fogod kiválasztani a legmegfelelőbb masszázsfajtát a problémád megoldására.
Nézzük tehát szép sorjában a tudnivalókat!

Masszázs – egy univerzális ősi megoldás.
Minek köszönheti jótékony hatását?

A masszázs alatt elsősorban a testünk izomzatának a különböző módszerek szerinti kezelését értjük. Alapvetően izomfájdalmak, görcsök, mozgásszervi problémák kezelésére vagy stresszoldásra, frissítésre, az általános közérzet javítására szolgálnak.
Talán nagyobb becsben tartanánk a masszázst, ha tudnánk, hogy nagyon sok, a testünkben megjelenő fájdalom hátterében egyoldalú izomterhelés áll. Ha ezt az izomterhelést oldanánk, megfelelő technikákkal visszállítanánk az egyensúlyt, komoly műtéteket előzhetnénk meg vele.

A masszázs hogyan van hatással az egész testünkre?

Mosolygó nő, akit masszíroznak
A masszázsnak állandóan jelen kellene lennie az életünkben úgy, mint a rendszeres testmozgásnak.

A masszázs nagyszerű eredménye abban rejlik, hogy a test egészére hat.


  1. Csökkenti a vérnyomást
  2. Lassítja a pulzust
  3. Stimulálja a keringést és a nyirokáramlást
  4. Ezzel elősegíti a méreganyagok kiürülését
  5. Serkentőleg hat az endorfintermelésre
  6. Ami önmagában is csökkenti a fájdalom érzését

Természetesen a masszázs nem képes mindenből kigyógyítani minket, de abban biztosak lehetünk, hogy a mozgásszervi gondok jelentős részénél igen erőteljesen segítheti a gyógytornász és a mozgásterapeuta munkáját. Hiszen a rosszul használt, vagy túlterhelt izmok gyakran annyira görcsössé válnak, hogy ezeket szinte képtelenség masszázs nélkül nyújtani.

A masszázs-fajtákat többféleképpen csoportosíthatjuk

Ma már a masszázsoknak közel 40 fajtátát ismerjük. A legegyszerűbb csoportosítás az európai és a keleti eredetű masszázsfajták megkülönböztetése.
Az, hogy mi mindenben térnek el egymástól a két csoport masszázsfajtái, nagyon hosszú lenne most felsorolni.
Azonban azt tudni kell, hogy a rendszeresen alkalmazott masszázsnak a következményei – legyen az keleti vagy nyugati típusú – nagyon hasonlóak. MIND:

⦁ javítja az izmok teljesítményét
⦁ csökkenti az izomlázat
⦁ javítja az izmok tónusát
⦁ javítja a rugalmasságukat, hajlékonyságukat
⦁ lerövidíti a regenerálódáshoz szükséges időt

A masszázs kellemes időtöltés vagy komoly prevenciós és terápiás eszköz?

Összességében láthatjuk, a masszázs nem csupán egy nagyon kellemes időtöltés, melynek révén feltöltődhetünk, visszatérhet a jó közérzetünk, hiszen az idegrendszerünkre is jótékony hatással bír, hanem egy nagyon komoly eredményekkel büszkélkedő prevenciós és terápiás módszer.

Arcmasszázs egy nőnek.
A masszázsokat eredményesen alkalmazzák a kozmetikai kezelések esetében is.

A masszázs közben használt krémek aromaterápiás hatása, kellemes illatuk, és a bennük lévő gyógynövény hatóanyagok miatt persze magas élvezeti élményt is nyújtanak, és már csak ezért is érdemes lenne velük rendszeresen élni.
Továbbá az is igaz, hogy a kozmetikai kezelések ragyogyó kiegésztő elemei lehetnek, jelentőségét mégis a komplexitásában kellene értékelni, és az őt megillető nagyon komoly élettani, és terápiás lehetőségei miatt tisztelni és alkalmazni.

A masszázs hatékonyságának egyik oka az aromaterápiás hatás is.

Mikor nem ajánlott a masszázs?

Van néhány eset, amikor nem érdemes, sőt kifejezetten nem ajánlott a masszázs. Ezek azok a betegségek, melyek például lázzal járnak, de bizonyos fertőző betegségek is kizáró okot adnak. Vannak olyan bőrbetegségek, mint például az aknés bőr, a herpesz, a különböző vírusos fertőzések, melyek meglétekor szintén tilos a masszázs.
Tilos masszírozni visszeres és trombózisra hajlamos testrészeket is.
Szintén nem ajánlott a masszázs előrehaladott terhesség esetében sem.

Összességében ezekkel az információkkal megalapoztuk azt a tudást, melyre a következőkben ráépítjük azokat az ismereteket, melyek segíthetnek eldönteni, mikor, melyik masszázsfajtát válaszd, hogy megelőzhess bizonyos komoly műtéti helyzeteket, vagy felgyorsítsd a javulás folyamatát a rehabilitáció során.

Sármos, mosolygós férfi várja a masszázst.
Az egészség megőrzésének egyik nagyon kellemes eszköze lehetne az emberek életében a rendszeresen alkalmazott masszázs.

A Krémmester is gondolt mindazokra, akik tisztában vannak vele, milyen jelentős szerepet tölthet be az életünkben a masszázs.
A következő krémeket ajánljuk, ha masszázsra kerül a sor.

Ossza meg a véleményét

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére

Kellemes Ünnepeket!

Figyelem!

A 2019. december 17. és 2020. január 05. között leadott megrendeléseket csak a január 06-ával kezdődő héten tudjuk teljesíteni!