fbpx

A jojoba olaj a bőr és hajápolás nagyágyúja!

Nálunk jojoba a neve, van ahol zsozsobának, van ahol hohobának ejtik, mivel spanyol nyelvterületről származik, talán ez a legautentikusabb.

A jojoba (Simmondsia chinensis) növény, melyből a jojoba olajat nyerik Mexikó, Kalifornia és Arizona sivatagjaiban őshonos. Nagyon jól tűri a szárazságot és az időjárás viszontagságait, a nyári 40°C-os kánikulát éppúgy túléli, mint a -20°C körüli hideget, tehát akár hazánkban is lehet ültetni. Sok helyen ezért pont az elsivatagosodás megelőzésére telepítik.

Amerikában már az őslakosok is használták, népszerűsége azóta is töretlen, felhasználási módja sem sokat változott az évszázadok során. A jojoba olaj bőr és hajápoló tulajdonságai miatt igen népszerű a kozmetikai iparban, de kitűnő hőállóképessége miatt használják az autóiparban is. Az egyik legdrágább kenőolaj, de sokan ragaszkodnak hozzá.

Habár mindenki jojoba olajat mond, a bogyóból kinyert folyadék valójában nem olaj. Nem zsírsavak alkotják, hanem hosszú szénláncú észterek, így valójában ez egy viasz. Ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy nem avasodik, sokáig eláll.

Gyulladáscsökkentő hatása miatt akár belsőleg is használható bizonyos készítményekben. Előszeretettel alkalmazzák torok- és garatgyulladás során. Köhögés és hörghurut esetén köptetőként is megfelel.

Mint láthatjuk, igazán sokoldalú növény, a valódi ereje mégsem ezekben mutatkozik meg.

A jojoba olaj a bőr és hajápolás nagyágyúja!

Antiallergén, így bármely bőrtípushoz bátran használhatjuk. A benne található viasz nagyon hasonlít az emberi bőr által termelt faggyúhoz.

Rengeteg E-vitamin van benne, antioxidánsként védi a bőrt, ennek minden előnyével.

Felsorolni is sok, miért jó a testednek:

  • Feszesíti a bőrt.
  • Növeli a kollagén termelést.
  • Lassítja a ráncok kialakulását.
  • Halványítja a májfoltokat.
  • Segít eltüntetni a striákat, terhességi csíkokat.
  • Fényvédő hatása van.
  • Táplálja a bőrt.
  • Antibakteriális hatása miatt a pattanások és az aknék kezelésére is alkalmas.
  • Megnyugtatja az irritált bőrt, ekcémások is használhatják.
  • Kitűnő sminklemosó, ami nem okoz irritációt.
  • Vízmegkötő hatása van, így hidratál.
  • Az ápolás során nem tömíti el a pórusokat!

A hajápolás során se feledkezzünk meg róla!

Akármilyen meglepő, a száraz és a zsíros haj is kezelhető jojoba olajjal! A száraz fejbőrt táplálja, regenerálja, a zsíros hajnál szabályozza a bőr faggyútermelését. Bőrnyugtató hatása itt sem elhanyagolható. Segít helyreállítani a fejbőr pH értékét.

Használható hajkondicionálóként is, a benne található proteinektől a haj puha és fényes lesz.

Már a hajhagymáktól táplálja a hajat. Tisztítja az eltömődött pórusokat, elősegíti ezáltal a növekedését. Megállíthatja a haj hullását, így nagyban hozzájárul az egészséges, dús hajkoronához.

Ossza meg a véleményét

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top

Kellemes Ünnepeket!

Figyelem!

A 2019. december 17. és 2020. január 05. között leadott megrendeléseket csak a január 06-ával kezdődő héten tudjuk teljesíteni!